ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον περιμένει φίλους στο Θέατρο των Ονείρων αφού η Μάντσεστερ.Γ υποδέχεται την πρωταθλήτρια Σκωτίας Γκλάσκοου Ρέιντζερς στην αυλαία του 3ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ.


 
Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» προέρχονται από ακόμη μια γκέλα στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ αφού παραχώρησαν ισοπαλία (3-3) στην Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ.
Υπό άλλες συνθήκες το «Χ» δεν θα ήταν αποτυχία αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν σαν… ήττα. Μην ξεχνάμε πως μέχρι και το 90ο λεπτό το σκορ ήταν 1-3 αλλά με ένα γκολ του Κέιχιλ στο 91ο (!) λεπτό και άλλο ένα του Πιένναρ στο 92ο (!) η Έβερτον κατάφερε να τσιμπήσει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Σερ Άλεξ με το δίκιο του μετά την λήξη του αγώνα τα είχε με θεούς και δαίμονες αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του φέτος «πετούσε» δικούς της βαθμούς στο φινάλε.
Μόλις στην προηγούμενη έξοδο τους , στο Φούλαμ, δέχτηκαν και πάλι γκολ στο 89ο λεπτό δέχτηκαν την ισοφάριση (2-2) ενώ είχαν νωρίτερα καταφέρει να προηγηθούν στο 83ο με 1-2 και να χάσουν και πέναλτι για το 1-3 στο 87ο!
Με τέτοιες ανώριμες εμφανίσεις το πρωτάθλημα θα καταλήξει στο Λονδίνο ( Τσέλσι ή Άρσεναλ) αλλά η αλήθεια είναι πως ο «μαραθώνιος» της Πρέμιερ Λιγκ είναι ακόμη στις πρώτες του στροφές.
Ο Σκωτσέζος τεχνικός θέλει να τα αφήσει προς το παρών όλα αυτά πίσω του και το καλύτερο «φάρμακο» θα είναι μια νίκη και εάν είναι δυνατόν με πειστική εμφάνιση απέναντι στους συμπατριώτες του.
Λογικά θα είναι έτοιμος για την πρεμιέρα τους στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ο Ρίο Φέρτιναντ ο οποίος έχει λείψει πάρα πολύ από τα μετόπισθεν της ομάδας. Βίντιτς και Τζόνι Έβανς είναι επιρρεπείς στα λάθη και οι… αριθμοί των τερμάτων που έχει παθητικό ήδη η Μάντσεστερ.Γ μιλάνε από μόνοι τους.
Στην επίθεση η επιστροφή του Ρούνεϊ στην 11άδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού κόντρα στα «ζαχαρωτά» δεν έπαιξε μετά τα πρωτοσέλιδα και τον ντόρο που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες για την προσωπική του ζωή αλλά πλέον είναι έτοιμος.
Από εκεί και πέρα ίσως πάρουν κάποιες ανάσες ο αρχηγός Γκίγκς και ο Πολ Σκόουλς που στην ηλικία τους είναι δύσκολο να παίζουν κάθε τρεις ημέρες με τον Βαλέντσια , τον Κάρικ και τον Παρκ να ερίζουν για τις θέσεις τους.

Η Ρέιντζερς έχουν ξεκινήσει ιδανικά στο εγχώριο πρωτάθλημα αφού μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς με πιο πρόσφατο το 2ιπλό μέσα στην έδρα της Χάμιλτον με 1-2 χάρη σε ένα γκολ του Μίλερ στο τελευταίο λεπτό.
Ο τελευταίος είναι ο MVP μέχρι τώρα στην ομάδα αφού έχει πετύχει 6 γκολ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές και δικαιωματικά έχει πάρει την φανέλα του βασικού στο… σπίτι του αφήνοντας στον πάγκο είτε τον Τζέιμς Μπίτι είτε τον διεθνή Κροάτη Γέλαβιτς.
Ενδεχομένως κόντρα στην Μάντσεστερ.Γ να τους αφήσει και τους δυο στον πάγκο εάν ο Γουόλτερ Σμιθ αποφασίσει να παίξει πιο συντηρητικά με «4-5-1» μέσα στο Θέατρο των Ονείρων λόγω συνθηκών.
Οι γηπεδούχοι μετράνε τρεις νίκες και μια ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς που φιλοξένησαν Σκοτσέζικη ομάδα με πιο πρόσφατή αυτή απέναντι στην Σέλτικ την σεζόν 2008/09.
Ο Φέργκιουσον μέτρησε 35 γκολ σε 66 συμμετοχές με την φανέλα της Ρέιντζερς την διετία 1967-1969 ενώ έχασε και τον πρώτο τίτλο της καριέρα του από τους Διαμαρτυρόμενους στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας το 1979 όντας στον πάγκο της Αμπερντίν.

Writen by Nick. Από το Blogger.