Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 5-1

Για να πάρεις αποτέλεσμα στην έδρα της κορυφαίας ομάδας του κόσμου, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και αλάνθαστος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να κρατήσεις μπάλα για να σπάσεις το ρυθμό. Αυτά τα στοιχεία δεν υπήρχαν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και σε συνδυασμό με την μεγάλη κλάση των αστεριών της Μπαρτσελόνα, χάθηκε η μπάλα.
Η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε με όλα της τα αστέρια στο τερέν του «Καμπ Νόου» σε σύστημα 4-1-4-1 και ο Νιόπλιας άλλαξε το σύστημα του Παναθηναϊκού σε 4-3-2-1 προκειμένου να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του με τρία αμυντικά χαφ. Η μοναδική αλλαγή στην 11αδα, σε σχέση με τον αγώνα με τον Άρη, ήταν η είσοδος του Κατσουράνη στη θέση του Νίνη, ενώ ο Καραγκούνης έμεινε -λανθασμένα- στον πάγκο, αφού θα μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να κερδίσει κάποια φάουλ για να κόψει το ρυθμό των γηπεδούχων.
Η Μπαρτσελόνα – που προερχόταν από την απρόσμενη ήττα από τη Χέρκουλες - έδειξε τις «άγριες» διαθέσεις της από το καλημέρα και στο δεύτερο λεπτό ο Τζόρβας απέκρουσε τη κεφαλιά του Μέσι, ενώ στο 5΄ ο διεθνής τερματοφύλακας σταμάτησε εντυπωσιακά τον Τσάβι. Ο Παναθηναϊκός άντεξε στο πρώτο κύμα πίεσης των Ισπανών και στην πρώτη αντεπίθεση του κατάφερε να αιφνιδιάσει, με τον Γκοβού να ανοίγει το σκορ στο 20΄ έπειτα από την εξαιρετική ασίστ με τακουνάκι του Σισέ. Όμως, δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι έφυγε στην πλάτη των αμυντικών του «τριφυλλιού» από την εξαιρετικά μπαλιά του Τσάβι και ο Αργεντινός άσος απάντησε άμεσα για τη Μπαρτσελόνα.
Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και στο 33΄ ο Βίγια έκανε το 2-1 εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των παικτών του Νιόπλια σε στημένη μπάλα (κόρνερ). Η ελληνική ομάδα στάθηκε τυχερή στο 42΄ όταν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα κυκλοφόρησαν άψογα τη μπάλα και το σουτ του Μέσι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο στο 45΄ ο γαλαξίας αστέρων έκρυψε και πάλι τη μπάλα και ο Αργεντινός πέτυχε το 3-1.
Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα συνέχισε κατά διαστήματα να αποδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου. Στο 53΄ ο Μέσι κέρδισε το πέναλτι από τον Καντέ αλλά ο Τζόρβας του στέρησε το χατ τρικ. Οι γηπεδούχοι αν και κατέβασαν ταχύτητα στη συνέχεια δημιουργούσαν φάσεις όποτε ήθελαν. Σε μία από αυτές, στο 78', ο Πέδρο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1 έπειτα από το διπλό δοκάρι του Μέσι.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο εξαιρετικός συνδυασμός των παικτών της Μπαρτσελόνα στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ντάνιελ Άλβες να διαμορφώνει το τελικό 5-1.
ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στο «Καμπ Νόου» αλλά στην πρώτη φάση της Μπαρτσελόνα μετά το γκολ του Γκοβού, δέχτηκε την ισοφάριση. Το προβάδισμα του κράτησε μόλις δύο λεπτά και δεν κατάφερε να αγχώσει τους γηπεδούχους.
MVP
Ο Λιονέλ Μέσι μας έδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι γιατί είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου. Simple the best!
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Η αριστερή πτέρυγα του Παναθηναϊκού. Ο Βύντρα δεν είχε βοήθειες από τον αρνητικό Λέτο και τα ρήγματα ήταν συνεχή. Επίσης, το δεύτερο γκολ που δέχτηκε η ελληνική άμυνα ήταν «φτηνό» για ματς τέτοιου επιπέδου.


Writen by Nick. Από το Blogger.