Ντέρμπι στο Ζερλάν

Στο Ζερλάν η Λυών αντιμετωπίζει την Σάλκε και θέλει να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στην εκκίνηση της διοργάνωσης. Στο Σαμπιονά δεν έχει κάνει καλή αρχή αφού ο απολογισμός 1-2-2 δεν αντιπροσωπεύει ομάδα που όχι μόνο κάνει πρωταθλητισμό αλλά θέλει να πάρει εκ νέου τα σκήπτρα από την Μαρσέιγ.



 

Το συγκρότημα του Κλόντ Πιουέλ έχει μόλις μια νίκη και αυτή με την ψυχή στο στόμα απέναντι στην νεοφώτιστη Μπρεστ (1-0) ενώ την περασμένη αγωνιστική παραχώρησε ισοπαλία εντός έδρας στην Βαλενσιέν (1-1).
Σε εκείνο το ματς δεν έπαιξαν ο αμυντικός Σισοκό, ο αρχηγός Κρις και οι μέσοι: Έντερσον- Ντελγκάδο οι οποίοι δεν θα είναι έτοιμοι ούτε για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ομάδας.
Στο αντίποδα ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Μπαστός είναι ετοιμοπόλεμος και μαζί με τον Τζίμι Μπρίαν ( για τον οποίο ξόδεψε έναν… σκασμό λεφτά το καλοκαίρι για να τον πάρει από την Ρεν) αλλά και τον «πολύ» Γιουρκούφ θα είναι τα «όπλα» του Πιουέλ για να φτάσει στο «τρίποντο».
Μην ξεχνάμε πως η Λυών με την είσοδο της πέρσι στα ημιτελικά του θεσμού έχει δημιουργήσει φέτος πολλές προσδοκίες και στους φίλους της αλλά και σε ουδέτερους.
Η Σάλκε ταξιδεύει στο Ζερλάν με στόχο να πάρει την νίκη ή έστω την ισοπαλία που υα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή μετά το θλιβερό ξεκίνημα στην Μπουντεσλίγκα που «μεταφράζεται» σε τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.
Πιο πρόσφατη το 0-2 από την Χόφενχάιμ εκτός έδρας η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από «φτωχή» εμφάνιση με τον Ραούλ να περπατάει στο γήπεδο και τον Χούντελαρ να απειλεί ελάχιστα έχοντας ως άλλοθι πως πρόλαβε να κάνει μόλις δυο προπονήσεις πριν τον ρίξει κατευθείαν στο ματς ο Μάγκατ.
Ο τελευταίος είναι πλέον σε δυσχερή θέση αφού αν δεν πάρει αποτέλεσμα στο Ζερλάν ή την επόμενη αγωνιστική στο τοπικό ντέρμπι με την Ντόρτμουντ είναι πολύ πιθανό να δει την πόρτα της εξόδου στο Γκέζερκίλχεν.
Οι γηπεδούχοι δεν έχουν καλές αναμνήσεις φιλοξενώντας Γερμανικές ομάδες αφού μετρούν δυο ήττες σε ισάριθμα ματς με «θύτη» την Μπάγερν Μονάχου με πιο πρόσφατο το περσινό 0-3 στα ημιτελικά του θεσμού.

Writen by Nick. Από το Blogger.