Νιουκάστλ- Έβερτον (14.45)

Στο Σεντ Τζέιμς΄ς Παρκ το συγκρότημα του Άλαν Πάντριου αντιμετωπίζει την Έβερτον με τους γηπεδούχους να στοχεύουν στην διεύρυνση του αήττητου που τρέχουν από την εκκίνηση του πρωταθλήματος βιώνοντας την καλύτερη αφετηρία από την ίδρυση της Πρέμιερ Λιγκ στην ιστορία του συλλόγου και τους φιλοξενούμενους να έχουν βελτιωθεί τελευταία αλλά τα αποτελέσματα να μην τους δικαιώνουν.

Εμπιστοσύνη στις καρακάξες

Οι «καρακάξες» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντεμπά Μπα που σημείωσε χατ τρικ επικράτησαν με 1-3 στο Μπριτάνια της Στόουκ το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίζει να ρεμβάζει από την 3η θέση στην βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ.
Ο ασπρομάλλης τεχνικός έχει βρει μια χημεία και μια τακτική την οποία βέβαια δεν αλλάζει ποντάροντας στην αλληλοκάληψη και το ομαδικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει συνολικά μέχρι τώρα στο παιχνίδι τους.
Ατομικά , το ταλέντο του Ολλανδού τερματοφύλακα Τιμ Κρολ, η εμπειρία του Αργεντινού Κολοτσίνι στα μετόπισθεν , το ανελέητο πρέσινγκ του μέσου από την Ακτή Ελεφαντοστού Τιοτέ και του Γάλλου Καμπάϊ , η τεχνική κατάρτιση του συμπατριώτη του Ομπερτάν και η εκτελεστική δεινότητα ( αλλά και ρέντα ) του Μπα έχουν φέρει μέχρι εδώ την ομάδα.
Στις απουσίες συμπεριλαμβάνονται ο μέσος Τιστέ (9/0) , ο επιθετικός Σόλα Αμεόμπι ( 6/1) και ο Γάλλος μέσος Ομπερτάν (10/0).

Τα «ζαχαρωτά» είναι φανερό πως θέλουν απλά μέχρι τώρα δείχνουν να μην μπορούν.
Ο Μόγιες ξέρει πως το ρόστερ που έχει φέτος στην διάθεση του τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά δεν του αφήνει περιθώρια και πολυτέλειες για να σκέφτεται 6αδα ίσως και 8άδα και αυτό έχει φροντίσει να το ξεκαθαρίσει και σε διοίκηση και κόσμο.
Στα τελευταία τους παιχνίδια παρουσιάζουν βελτίωση αλλά σκοράρουν με το … σταγονόμετρο ( 10 γκολ σε 9 αγωνιστικές) ενώ και κάποιοι παίκτες που θεωρούνται και είναι πρωτοκλασάτοι όπως ο Αυστραλός Κέϊχιλ ή ο Βέλγος Φελαϊνί και ο Γάλλος φορ Σαχά φέτος κινούνται στην μετριότητα.
Ατομικά άλλωστε οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει είναι ο αριστερός μπακ Μπέϊνς και ο αμυντικός μέσος Ρίνγκγουελ ενώ κάποιες αναλαμπές έχει ο νεοφερμένος Ντρέντε και φιλότιμες προσπάθειες κάνει ο δικός μας ο Απόστολος Βέλλιος με 2 γκολ σε 7 συμμετοχές εκ των οποίων οι περισσότερες ως αλλαγή.

Οι φιλοξενούμενοι θα πάνε στο Νιουκάστλ με την πρόσφατη παράδοση υπέρ τους αφού στις δυο τελευταίες επισκέψεις τους εκεί πέρσι επικράτησαν με 1-2 και πρόπερσι απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία.

*Σκέφτομαι να ρισκάρω με τον Άσο εδώ καθαρά λόγω φόρμας σε ένα παιχνίδι που διεξάγεται νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου και θα πάρει έτσι και αλλιώς αυξημένο τζίρο πάνω του.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

Writen by Nick. Από το Blogger.